INTERNET

jäklarns vad trevligt att ha internet hemma inne i lägenheten, på sängen om jag så vill:) har inte haft det förrens nu så det känns riktigt trevligt.

Förra veckan så spelade man reggae på skolan och nailade den, "Tom, i have nothing to say, come and have a seat!...perfect" säger Donny Gruendler som är så jävla petig vanligtvis...han är nog förresten den bästa läraren jag nånsin haft, smartare trummis och mer pedagogisk lärare får man leta efter.

På torsdan var det trumclinic med Tony Royster JR som förstås var helt otroligt bra, riktigt bra clinic också...vi ställde bra frågor och han hade riktigt bra svar tycker jag...intressant spelmässigt också eftersom han klev upp på scen med två lärare (basist och gitarrist) han aldrig spelat med tidigare..och dom hade ingen aning om vad dom skulle spela.
Bra blev det iaf och det kändes väldigt äkta och spännande:)
Hela clinicen sändes live på www.drumchannel.com och senare under kvällen hade Tony release pary för hans nya instruktions dvd så den sändes på storskärmen och värden från drumchannel var där samt Terry Bozzio (som var min favorittrummis för typ 10år sen) och Ray Luzier som tydligen var Terrys son:) duktig trummis som gått på MI tidigare och bl.a. spelat i KORN så det var hyfsat cool stämning när de körde en panel uppe på scen i ett par timmar och bara snackade trummor och besvarade frågor från oss elever. En kille ifrån min klass gick upp och ställde en fråga i direktsändning och grejer och tog å svimma framför kameran, blev lite mycket att prata med Tony Royster och Terry Bozzio samtidigt kanske:) skulle nog ha svimmat själv också.

Sen i fredags har jag varit nere i Long beach hos familjen Jones igen...vi har slappat och paddlat massa paddleboards och ätit och druckit gott...samt varit på konsert och sett band of horses som var jäkligt bra faktiskt, hade aldrig hört dom tidigare men med sånt här trevligt sällskap så tackar man inte nej till att följa med, hade riktigt roligt. Denna familj är inte klok alltså, dom livar verkligen upp en alltså...man vill bara att tiden ska stanna.

Nog sagt om det, ska om mor är vaken och sen gå och lägga mig...







Pappa Jones


Brock Jones


Mamma jones


Queen mary till höger


På segelbåten, sjukt nice att bo så här


Storsurfarn (kanske blivande iaf)


Georgios ny-rumskompis´n


Jag...närå nån skillad surferdude


I´m happy!

Life feels good! 

Förra veckan såg man gitarristens Mike Stern clinic i skolan (fusion och jazz legend) grymt så inåt helvete och vad glad man blir när dom här grabbarna som är lika trevliga som dom spelar bra! antagligen är det  väl därför dom kommit så långt. 

Provade surfningen i santa monica i helgen också, sist var vågorna för små...och nu när man kom så var dom fanimej 3m höga och det flög folk huller om buller och delfiner såg man också:) satt i en timma innan man gruvade sig ut...det var inte det lättaste, haha! men höll man sig nära land så gick det bra. Blir kanske ett nytt försök nästa helg.

I söndags var jag nere i sanslöst vackra Long Beach och hälsade på min favorit familj Jones:) var ute och seglade några timmar och åt och drack gott, så himla skönt att komma bort från ett alltför folkit och högljutt hollywood ibland. Sen riktig hemlagad middag hemma hos dom, MUMS! De tyckte seriöst att jag skulle flytta in hos dom:) synd bara att skolan ligger typ 7mil bort. Sen körde dom mig ända hem till hollywood, seriöst alltså...vad säger man, trevligare och lättsammare folk får man leta efter! Ser framemot nästa gång man får träffa dom.

Annars i skolan denna vecka har väl det varit som vanligt, clinic med Tony Royster JR på torsdag och själv har man spelat jazz, latin och reggae:) älskar att spela nya saker! 

Ska prova lägga upp lite bilder ifrån helgens bravader...

Jag och roommate KJ på skolan, försöker se så normala ut som möjligt...fail


Imogen Heap, Steve Vai, Paul Gilbert....

Ja då har det gått ett par veckor till...händer hyfsat mycket grejer hela tiden så en uppdatering är nödvändig.

 

Förra helgen spelade vi på legendariska Viper room på sunset strip med Joe and the jungle, riktigt riktigt kul spelning med en tokig publik. Nu längtar man faktiskt tills nästa spelning, kul att det börjar låta bra! Nästa blir nog på The troubadour i september och sen förhoppningsvis New york på mitt 2v break i september/oktober.

 

Förra veckan bestod av sjukt mycket spelande och övande på skolan och alldeles för lite sömn för att hinna med allt, lite tröttsamt så nu har jag gjort om mitt övningsschema litegrann för att utnyttja tiden lite bättre, jag var sa trött så man glömde fan nästan bort att man faktiskt bor i LA och att man ska vara jävligt tacksam för det så nu känns det som att jag har vaknat upp från min "tunnel" litegrann, och om man tänker efter varför man är här och att man ska vara glad för det, så märks det på en och folk är genast mycket trevligare mot en eftersom dom ser en liten öppnare person kanske.

Och fan vad jag gillar mentaliteten här alltså, folket är faktiskt väldigt öppna, artiga och trevliga (och roliga att titta på=) grymt tacksam att jag är här!!! knepigt vad musiken öppnar dörrar för en.

 

Förra veckan såg jag både monsterkända gitarristen Steve Vai på skolan samt min favoritgitarrist Paul Gilbert som har spelat med Mr big (ett av favoritbanden) på guitarcenter här i hollywood...det var jävligt kul. Paul spelade bara sina favorit låtar som typ Johnny Cash, Lynard Skynard, The doors mm. Riktigt kul att se! Mannen är ett geni såklart och vet hur man uttrycker sina känslor genom gitarren...och ja han spelar fortfarande som en gud.

 

I helgen surfade jag i Santa monica för första gång i mitt liv! Det var ju självklart en underbar känsla när man lyckades fånga en bra våg, vågorna var tyvärr helt värdelösa och små igår förstås men det kanske var lika bra de. Det var lättare än vad man kan tro faktiskt så det kändes som om att med lite träning blir det nog bra.

 

Nu har vi fått en ny roommaten också som ersatte Dannes plats, en kille från Grekland som ska plugga här, han verkar minst sagt vara en skitbra kille! har rest väldigt mycket och bott här och var och har verkligen koll på läget och är som lugnet själv, han påminner om min norska släkting Guttorm så det är roligt, blir nog bra det här.

 

Nu ska jag fortsätta spela, rock oooonnnnnnnn!

Usch vad jag saknar er där hemma! life is good just nu men det blir aldrig detsamma utan er.

 

Och är ni järalöus gå in på http://www.imogenheap.com/ellipse/ och lyssna på en av mina favoritartisters nya skiva....Imogen Heap, hon är ett geni!!! gör allt själv jag har väntat i två år på denna skiva men den som väntar på nåt gott...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    


Har ni sett nan hoppa sa har med rally bil? Pastrana knows how to do it:)


Pastrana pa startlinjen


Home depot arenan


Chrysler Cab - hyrbilen


5 months!

Nej nu jäklarns var det dags att skriva känner jag..Får be om ursäkt att man har varit dålig på att uppdatera bloggen men sista veckorna har varit ganska så häktiska med mycket mycket i skolan och rep med Joe and the jungle inför gig imorrn på Viper room och besök hemifrån i sammanlagt 6v nu. Vi har haft skitkul, verkligen alltså! Så jävla härligt att dom kommer och hälsar på, å fyfan vad jag saknar allt folk hemma upptäcker man nu när vi sitter och pratar om skoteråkning och allt folk uppidär...Det är inget man kan vara utan hur länge som helst direkt, så nu längtar man till jul mer och mer, då blir jag hemma i 3v tror jag.

 

Shit alltså nu har jag varit här i 5 månader! Nu har man varit här så länge så man verkligen känner sig trygg med allting iaf, man hittar bra, man har bra med kompisar, språket går bättre och bättre och man har koll på hur det funkar här känns det som. Tyvärr har man också insett att Hollywood är nog det sämsta stället på jorden man kan bo på, döless på att det alltid är så jävulskt med turister här och bara en massa uteliggare och riktiga muppar som ska hålla på och jävlas. Usch usch, att inte skolan låg i typ Malibu eller nåt, då skulle jag seriöst aldrig sätta min fot här. 

Men som tur är så får man spela trummor så mycket som man orkar plus ganska mycket till, så jag klagar inte på det.

 

Iallafall efter att Lars och Robban åkt hem till sverige i juli så kom Jenny och hälsade på, vi slappade mest...badade i havet och hade det lyxigt, åkte segelbåt i Long beach (som förövrigt var det finaste stället jag varit på i LA) bara båtar överallt... Sen hyrde vi en Chrysler Cab som var himlarns schysst!

Synd bara att man inte hade lov eller semester själv så det kändes lite trist och taskigt att inte kunna hänga med på allt hon gjorde. Men men hon hade nog kul ändå! 

 

Sen kom Kalle och Martin och flyttade in på hostel, jävulskt skönt att umgås med lite byssfolk må ja säga....trivs bäst med dom! Drom drog till Vegas över en helg och fick känna på den sjuka värmen och konstaterade också att Vegas är inte så mycket att se egentligen om man inte vill spela, mest dyrt och varmt där!

Sen när dom kom hem drog vi på six flags igen och åkte berg och dalbana hela dan, man blir som ett litet barn...fyfan vad kul det är! Fanns en bana som hette Superman som bara var en raktsträcka på några hundra meter som sen fortsatte rakt upp i kanske 50meter för att sedan åka baklänges ner, 180km/h gick den, tog inte många sekunder innan den var uppe i den hastigheten heller, förjävla våldsam! Tatsu är en annan åkfavorit, man hänger typ uppochner och baklänges och åker fort som tusan högt upp i massa loopingar och grejer, ska kolla om jag hittar nån länk till nån video så får ni se nåt sjukt. Kalle och Martin tyckte det var kul också, haha!

 

Och sen blev det dags för SUMMER X-GAMES 15 här i Los angeles, ojojoj så man har sett framemot det här, nästan lika mycket som till skolan.

 

Nu fick man se alla legender, satt typ 5m ifrån Tony Hawk på läktarn när vi var i Staples center i downtown. Och nu fick man äntligen se Travis Pastrana, Ricky Carmichael, Brian Deegan, James Stewart, Ronny Renner, Jeremy Mcgrath och alla dom tokar man har sett hur mycket som helst på TV / film köra i verkligheten. 

Och av nån konstig anledning så hade jag lyckats köpa VIP biljetter utan att jag ens visste om det så vi hade förnodligen dom bästa platserna på hela arenan, såg allt hur bra som helst.

Man visste ju att det skulle bli galet med tanke på vilka förare som var med så det var bara att luta sig tillbaks och rysa, haha! Tyvärr lyckades inte min favorit Travis Pastrana sätta sitt nya trick han tränat på i två år i best trick tävlingen så han gjorde en riktigt riktigt stygg krasch igen men var på benen efteråt och hur det är möjligt förstår jag inte...vilka dårar, hur dom kör! 

Sån sjukt bra stämning i arenan också, det är typ som en stor fotbolls match på Ullevi! Så svenskarna har lite att lära där kan man säga, fastän det var nästan fullsatt i Staples center så flöt allting på så himlarns bra, inte det minsta break nånstans. Lite skillnad ifrån Arctic cat cup hemma det kanske.

 

Sen var två av dagarna under X-games i home depot center, typ 3mil ifrån Hollywood kanske. 33m platåhopp för freestyle förarna och en riktigt brutal supercross bana, även där hade vi lyckats fått tag i riktigt bra platser. Satt inte alls långt ifrån banan, och ja dom vet hur man ska hantera en cross dom här grabbarna (och tjejerna) man får gåshud när man ser dom. Tyvärr kunde inte favoriten James Stewart starta där eftersom han skadat sig på träningen så det var ju lite synd.

 

Sen som avslutning på den 4e och sista dagen så var det X-games rally! Typ dueller, våldsammaste rallyt ever, de börjar inne på stadiumet och kör på grus runt i en bana och över ett stooooort jäkla 9m gaphopp för att sedan köra ut ur arenan och köra ett varv på asfalt.  Favorit var så klart Travis Pastrana som även kör Rally och är typ bäst på det också, klådde Colin McCrae för ett par år sen. Han körde jäkligt bra och tog sig till final mot svensken Kenny Bräck som vi inte hade en aning om att han skulle köra, men han körde jäkligt bra också och det var hur jämt som helst tills dom skulle in på arenan, Travis lyckades kila fast bilen i sista kurvan innan arenan så Kenny vann! Svenskt GULD! Himla kul att se, hur spännande som helst!

 

Så ja...det var grymma veckor! tack för att ni kom och hälsade på norrlänningar! för lite såna här, och nästa vecka far Jennifer hem till sverige också, fasen vad trist!

 

Nu blir det bara till att fokusera 110% på skolan då det känns som att det har blivit jäkligt mycket mer man måste träna på, men det är bra det man är inte här för att slappa direkt. Körde förresten Metal LPW  (uppspelning) igår också, hade inte spelat på en dubbelpedal på typ 3månader så jag tränade som en tok i två dar för att kunna spela Children of bodom - are you dead yet och det gick faktiskt bra, verkar som hastigheten sitter kvar...men shit vad jobbigt det var att spela fort, men lite kul var det...ska nog köra liiiite mer metal framöver så man inte glömmer bort hur man gör.

 

OUT! 


RSS 2.0