Första veckan avklarad!

Yes så nu har man gjort en vecka till, jäkligt rolig vecka!!! sjuuukt mycket nytt folk så det är verkligen liv och rörelse på skolan, det är kul! och sen har man bytt lite lärare och så så det kändes lite som att börja om med nya klasser o.s.v
Har fått lite nya kurser nu bl.a. Contemporary drum concepts som verkar bestå av lite allt möjligt, spela till låtar, olika komp och massa fills! Världens skönaste lärare så jag tror den blir riktigt rolig! Och sen en transcription class där vi får lära oss att planka och skriva ut låtar på ett smidigt sätt. Sjukt viktigt att kunna om man i framtiden kommer få nåt gig med väldigt kort varsel, typ lär dig 30 låtar tills övermorrn...helt omöjligt att lära sig alla utantill så då har man inget annat val än att skriva ut dom på papper och spela till det på giget.
Sen har vi börjat med en jazzkurs också med en gammal räv till lärare som heter Chuck Flores, 74år gammal (var i farten samtidigt som Buddy Rich, Gene Krupa och dom jazz legenderna) spelat mycket i big band så han har verkligen den gamla jazz feelingen i sig när han spelar, ska bli en riktigt rolig och utmanande klass att gå i eftersom man är gröngöling på den fronten själv.
På första lektionen i fredags så började han med att prata om jazzens historia och sig själv och sen gav han oss en chart på en jazz låt som ingen hade hört förut så han spelade till den och det lät ju hur bra som helst förstås. Charten var inte alls lätt, skulle va 16 takter trumsolo och grejer...men han förklarade den iaf och kallade upp en ny kille i klassen som fick prova, killen spelade så sjukt bra! spelade mycket bättre än Chuck Flores t.o.m så alla i klassen bara satt och skrattade...Chuck blev mäkta imponerad, sen kallade han självklart upp mig och spela också, haha! totalt oförberedd på nåt sånt...hade inte spelat jazz på 3v men jag tog mig igenom låten och trumsolot iaf, lät kanske inte så jäkla bra, men men...viktigt att gå upp och misslyckas ibland också, man kan inte förvänta sig att man ska spela perfekt hela tiden.

Lyckades även i fredags testa av den stora teori kursen så jag slapp ta den, så jäkla nöjd över det!!! gjorde inget annat än att plugga inför det sista veckan (som annars är en 6 månaders kurs) ..knappt nån sömn, men det var det tusan värt! sparade in 1200$ på att inte behöva ta den kursen, nu får jag håltimme där istället så jag kan spela mera!
Sen tog jag bort stygnen i pannan i fredags också, ser riktigt bra ut! kommer nog knappt synas det där sen.

Sen i lördags så var jag och 5 av mina närmsta vänner nere i santa monica och spelade lite beach volleyball och larvade oss, mycket trevligt! tack för det grabbar och stårs! Men fasen också det börjar bli kallt nu! var inte alls nå härligt nere vid vattnet, uscha! inge mer bad nu;( trist de!
Sen på kvällen var jag och två killar från skolan och tittade på en trummis som heter Gordon Campbell som bl.a. spelat med Beyonce, Earth wind and fire, Jessica Simspon och Whitney Houston mm. Han spelade med ett band dom hade satt ihop för 3v sen, körde covers och lite allt möjligt R n B och funk aktigt, lät inte som han hade gjort nåt annat än att spela dom där låtarna i sitt liv. Så jäkla kul att se och träffa dom här killarna, dom spelar väldigt ofta på mindre cafe´s och restauranger och grejer i väntan på större turnéer så då är det bara att gå fram och snacka med dom om man vill. Helt underbart! Jävulskt trevlig kille också! skön attityd, han var så nöjd över att han inte hade nåt större på G nu för han hade mer till att öva eftersom det var det han ville och verkligen behövde säger han, haha! jajaja...behöver nog inte öva så himla mycker mer tyckte jag;)

OUT!

Slut på det roliga;)

Nu har jag grabbarna från östersund åkt hem och imorrn väntar skolstart! ser framemot det men det är ju förjävla kul att bara hänga med sina bästa vänner också och åka ut på lite äventyr. Mycket har vi hunnit med om de här två veckorna. Jag, Marcus och Nicklas har varit till san francisco under tre dagar och sett uteliggare, alcatraz och cyklat över golden gate bron, kört på crooked street samt frusit! Låter ju fjantigt kanske men det var mellan 11-17 grader varmt när vi var där, 100% luftfuktighet och våldsam blåst, SVINKALLT! vi var tvungen att köpa vintermössor och varma tröjor att ha innanför jackorna;) haha! hade aldrig kunnat tänka mig att det skulle vara så kallt där när vi lämnade 40 graders värme i LA. 
Så det var inte så skönt kanske och sen hamnade vi i det sämsta området också, vi hade inte bokat nåt hotell utan när vi kom dit på kvällen så tog vi in på första bästa hotell. När man vaknade på morgon och drog upp gardinerna fick man nästan en chock, haha! såg ju inte en enda normal person där och det var riktigt skabbigt men vi tänkte väl ähh va tusan vi tar ju bilen iväg på dagarna och är där och sen bara sover här så det går säkert bra.
Vi hade det trevligt, san francisco är vackert och riktigt mysigt på vissa ställen!! men alla tre var glada och nöjda över att komma till Hollywood igen, hehe! det är roligare här;)

Sen spelade jag med Joe and the jungle på whiskey a gogo, stället där guns ´n roses spelade och hängde mycket i början av sin karriär. Riktigt bra lokal! kändes verkligen som "på riktigt" så det var en rolig upplevelse.
Ett par dar senare så fick jag kliva in i den första studion här i LA och lägga trummor på två låtar till Joe, gick mycket bra som vanligt och alla tyckte om resultatet!

Tyvärr blev det inget New york gig för oss men det var ganska väntat så jag är inte så besviken, man hinner väl åka dit nån annangång istället väntar jag tills slutet av oktober då vi spelar på santa monica pier, det kommer bli kul!

Sen har det varit en riktig otursvecka för många av mina vänner och inklusive mig själv, började med att en kompis pappa ramla ner från en stege och bröt foten styggt, en annan kompis mor dog i början av veckan, en annan kompis ramlade och stukade foten, sen pratade jag med pappa på fredags morgonen och han hade haft lite otur och tyckte jag skulle ta det lugnt för det var en otursdag idag sa han... jaha tänkte jag vi ska iaf iväg och surfa så det blir säkert bra de;)
Så jag och Anders, Peter och Robert drog ner till santa monica, jag hann surfa i 5min kanske innan jag ramlade och fick surfbrädan i pannan;( fick åka ambulans till sjukhuset och sy 8 stygn... men det är ingen fara nu, jag mår jättebra och det ser inte så farligt ut som man kan tro så det är ok.
Sen kom jag hem och hörde att byggnaden där typ 10 av mina kompisar bor hade brunnit! en lägenhet hade brunnit ut totalt och hela huset var rökfyllt och alla fick skynda sig ut (förutom Brian som låg och sov och som tur var blev väckt av sin telefon så han kunde skynda sig ut) Så vad än som ligger i luften denna vecka kan få upphöra nu har jag bestämt, nu vill jag ha min vanliga tur tebax PUNKT

Har inte tagit några bilder själv under dom här två veckor utan jag ska nog lägga upp lite sen när jag får från polarna hemma TACK GRABBAR förresten som har varit här och hälsat på! jag känner mig hedrad över att ni kommer hit!
kul som fasen att visa er hur man bor numera, hoppas ni hade lika trevligt som jag! LOVE Y´ALL ;)

RSS 2.0