Catalina jazz club


"Flamadiddle, inverted flams, right, left" tävling i handteknik klassen, jag kom 4:a =)


Evonne igen


Fint va


På toppen


Det här önskar man att man kunde göra varje dag=)


På plats med Evonne


Mountain high


På väg mot mountain high


Long time no blog

Man glömmer ju bort helt och hållet att blogga ibland, detta kvartal har gått så ruskigt fort!! känns snarare som tre veckor än 3 månader. Nu är man iaf helt klar med alla finals (slutprov) som gick mycket bra! precis som vanligt egentligen, skulle nog aldrig tillåta mig själv att framföra nåt halvdant gånger som denna.
Så idag har man njutit av sin första lediga dag, nu väntar två veckor av ledighet. Känns som sommarlov typ=) nu börjar det bli riktigt fint väder också! typ mellan 20-30c.

Har nog aldrig känts så bra med ledighet nu, detta kvartal har varit helt stört krävande tidsmässigt! Långa typ 14h dagar i skolan och sen lite sömn på det. Men nu ska man nog vara tillräckligt förberedd att gå in i den sista level 3 som är ett halvår lång. Ser verkligen framemot nästa quarter då vi kommer ha helt nya klasser och en del nya lärare, ny privatlärare (Andy Megna istället för Dave Salinas) och jag kommer även göra internship (praktik) på en studio eller liknande en heldag i veckan, vilket jag verkligen ser framemot!
Börjar mer och mer förbereda sig för en förhoppningsvis övergång från studerande till arbetande musiker, blir helt klart den svåraste utmaningen hittils i mitt liv! Men går det icke så har jag både plan b och c vilket alla är väldigt lockande så nog ska man kunna se till att göra det man tycker om iaf!

Jag har iaf sett en massa bra konserter senaste tiden också, bl.a Kevin Eubanks och Marvin "smitty" Smith från Jay Lenos tonight show, det var nog bland det roligaste jag sett på länge, väldigt musikaliskt och sjukt roliga killar=)

Sen har man sett en gitarr virtuos som heter Tommy Emmanuel, spelar bara klassisk gitarr själv, kommer ifrån Australien och var verkligen underhållande! Väldigt känslosam och inspirerande clinic.

Sen har man sett ännu en Marco Minnemann clinic på skolan, vilket var helt insane! Denna man har om möjligt blivit ännu mera bäst! han ger alltid 120% på scen, förstår inte hur han dag ut och in kan motivera sig själv att ge gärnet och verkligen dela med sig av hans spel på det viset han gör...han visade litegrann hur han tänker när han övar och hur han får alla idéer och så. Han spelade ett trumsolo som var kanske en 15minuter långt och helt makalöst tekniskt, efter det berättade han hur han kommer på alla sina "patterns" som han spelar, och så fort han kommer på en ny så skriver han ner den för att inte glömma bort dom, i solot använde han ca 20 patterns och han har i sin bok hemma ca 800 nya patterns som han ännu ej använt, fatta denna man alltså! 800st! kommer ju räcka hela hans liv typ=)

Annars förutom det så har man hunnit varit här ett år nu (och jag har inte testat några droger, förutom en massa öl förstås, haha. mamma och pappa:)
Jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen! vill inte tänka på att det är bara ett halvår kvar av skolan men hursomhelst så blir jag förhoppningsvis kvar här på ett eller annat sätt så det känns bra ändå! LA är långt ifrån färdigt för min del.

Sen har man hunnit fått nya kompisar uppe i santa clarita (mitt ute i öknen typ) förjäkla trevlig familj som påminner mycket om folket hemma tycker jag, så fort man kliver in genom dörren till deras hus så känner man bara, fan här skulle jag nog kunna tänka mig att bo=) Följde iaf med dom och åkte snowboard uppe i mountain high och den dan var nog förmodligen den bästa dan jag har haft här (näst efter alla hjärtans dag) Tar man med snowboard, öl och rom och cola till mig och tar med mig så man kan åka i strålande sol och 30+c så har man gjort Tom lyckligast i världen=)
Ska iväg nu till helgen igen och åka lite till med dom, ska bli riktigt kul!

Sen så har jag fått spela på Catalina jazz club på gitarristernas gradution party, vilket var väldigt kul att få stå på den scenen så klart, det är en riktigt mysig old school jazz club mitt i hollywood.

För en vecka sen kom en av mina bästa kompisar och gamla kollega Carin Norlén med kompis Liza från Östersund till LA för att stanna i två veckor, vi har hunnit fara till Santa Barbara över ett dygn för att se en av mina lärare Donny Gruendler spela där med sitt band Rhett Frazier Inc, de hade organiserat en buss för oss studenter som avgick från skolan mitt på dan så det var bara att kliva in på den och "plötsligt öl"=) vi hade skitkul i bussen och det kändes så jäkla underbart att umgås med Carin igen! sen så kom vi fram efter några timmar och hade tid att äta och dricka och hänga lite på beachen, hotellrum och allt var fixat så det blev en riktigt rolig tur!

Sen hann vi med ett fint barbecue party på taket igår kväll med jacuzzi och öl och god mat och trevligt folk! perfekt sätt att inviga lovet på=)

På torsdag blir det iaf ännu en spelning med Petrina Foley på viper room, ska bli kul så klart!

Men nu måste jag fortsätta med lite annat pyssel jag håller på med=) Har precis skickat iväg Liza och Carin för att bo uppe hos Joe och Brian några dar, hoppas dom kommer tillbaks levande, haha!






RSS 2.0