Dålig bild, men det är en hög mysfaktor i studion!


Gretsch trumsetet som jag spelade på.


Julius som spelade in


Inifrån kontrollrummet


Mamma på ingång

Tja!

Tiden rullar på som tusan här, om en månad är man hemma på jul-lov, ska bli mäkta skönt! drömmer väl säkert minst 3ggr varje vecka om att jag är hemma! Så lite hemlängtan det har man nog allt ändå. Tur mor och syster kommer på tisdag och firar thanksgiving med mig=) det är rätt overkligt att dom kommer ända hit, så det ska bli grymt kul!!

Nu mår man lite bättre igen, har lyckats hålla mig frisk och kommit igång med styrketräningen igen så nu mår man 90% bättre helt plötsligt! Känns bra. Skolan går mycket bra, man känner verkligen hur man utvecklas faktiskt..låter så jäkla mycket bättre nu än när man kom hit. Sen har vi börjat köra blues jam på pig n´ whistle på tisdagar också, kört 2ggr hittils och det har gått så himla mycket bättre än förväntat och man börjar känna sig mer och mer trygg att kliva upp på scen utan att ha en aning om hur de andra kommer spela eller vilken låt vi ska köra, de e bara att jamma loss och go with the flow.
Jag avskydde verkligen den situationen förut, det är fortfarande liiite pirrigt men mest på ett spännande sätt. Ska försöka göra den här typen av framträdande så mycket som möjligt framöver så man verkligen gå upp där med ett bra självförtroende och lita på att man fixar det.

I går kväll så var det en intressant kväll, har spelat några ggr med en duktig metal gitarrist i skolan som har hyrt in sig i en studio uppe i norra hollywood, han ville träna på att spela in trummor så han bjöd in mig att spela in vad jag ville gratis så vi for dit igår och när man kommer dit så hänger det guld platinum skivor på väggarna lite överallt så jag var tvungen att fråga vad fan är det här om? =) då är det en snubbe som heter Michael Blum som äger studion och han har spelat in några Madonna skivor som sålt platina och Pink floyd och grejer...mestadels i den studion, så det var riktigt kul att va där! Det var en mycket gammal studio med gamla analoga grejer och en himla skön vibe i studion, kändes som man var hemma typ...inte lika sterilt som i nyare studios. Så vi spelade in en låt iaf och jag tyckte det blev väldigt naturligt och varmt ljud! Riktigt kul och definitivt inte sista gången man satt sin fot där.

Man kan läsa mer om studion på www.titanrecording.com

Ska försöka lägga upp lite bilder därifrån också.


Nice med DW kit=)


I studion på skolan


Inte bara happy times

Wzzzup!? =)


Bäst att uppdatera nu innan man glömmer bort när och vad man har gjort=)
Hade en jobbig vecka förra veckan då jag var förkyld men var tvungen att öva och spela ändå inför alla uppspelningar och midterms och sånt, usch jobbigt de... men det gick jäkligt jäkligt bra!
Sen blev man frisk och livet kändes lite lättare sen tog man och fick tillbaks precis samma förkylning igen, suck! Hoppas fanimej man känner sig bättre tills imorrn måndag för man har verkligen inte tid att va förkyld här, man missar så otroligt mycket på skolan om man är borta nån dag.

I torsdags fick man uppleva faktiskt den bästa spelningen jag nånsin varit på! helt otroligt men det här klådde fan t.o.m. Jorn alltså=) Trummisen Gordon Campbell med sitt egna band E & G som körde lite funky R&B/jazz och lite allt möjligt, nån Michael Jackson låt bl.a. man tror inte att det är möjligt att spela så här bra alltså...mycket improvisation och känsla för stunden, helt underbart vad dom bjuder på sig själva! höjdpunkten under kvällen tror jag var när Gordon säger att han såg en 10 årig grabb på youtube som sjöng en jackson five låt så jäkla bra och att han hade bjudit hit honom ikväll för att sjunga ett par låtar, och damn han sjöng ju så det svartne för öugom!

Lite andra artister var där också och gästspelade, bl.a Brian Frasier Moore som spelar trummor med Madonna just nu. Så jävulskt duktiga och sköna snubbar, spelningen var uppe på cafe cordiale i sherman oaks, väldigt väldigt litet ställe så stämnningen blir den bästa någonsin. keyboardisten kom och satt sig ner vid vårat bord ett tag och snackade lite. Gordon fick man snacka lite med igen, såna här tillfällen känns det som att man verkligen fått valuta för pengarna för att man åkt hit.

Hmm what else är nytt då....ska börja köra lite blues jam på en bar här bredvid skolan typ varje tisdag kväll, det är öppet för alla att kliva upp och jamma så det ska bli jäkligt kul och lärorikt att kliva upp och inte veta vad man ska spela, då blir det lite upp till bevis vad man har lärt sig under åren=)

Sen så var man i studion på skolan för första gång och la trummor på en låt åt en svensk kompis som går recording linjen. Ska prova lägga upp lite bilder ifrån det  men just nu vill jag bara bli frisk och bli på bättre humör.


Micke hade en pose ikväll=) jag hade iaf två


Micke och jag, ser precis ut som vanligt båda två=)


long time ingen sik;)

Dålig man varit att uppdatera nu ett tag...men jag har inte haft nåt roligt att skriva så jag tänkte att jag lugnar mig lite tills det händer nåt kul;)

Iaf för två veckor sen så var legend trummisen inom latin, Alex Acuna på skolan och spelade för oss...jäkligt bra! crazy gubbe, född i Peru och fyfan vad jag älskar det folkets amerikanska dialekt, finns inget roligare;) kolla in vilka han har spelat med: Elvis Presley, Paul McCartney, Whitney Houston, Weather Report, Ella Fitzgerald, Chick Corea m.fl. inte så dåligt =)

Sen så var man nere i Long beach en snabbvisit förra lördan och fick skjuta lite pistol=) Brocks tjej jobbar som polis så hon tog oss med på en shooting range så vi fick prova lite cop guns kaliber .45mm=) har aldrig skjutit pistol förut så det var en ny upplevelse och jag tyckte inte om det. Men nu har man ju provat iaf. Förjävla våldsam rekyl så det var ju helt omöjligt att inte bli överraskad av den=)

På måndagen var trummisen Ray Luzier på skolan och gjorde clinic, aktuell i Korn nu..metal trummis YEAY! duktig var han också, har hört mycket om han men aldrig sett han spela och det var över förväntan! skönt det är att lyssna på dom här killarna var dom har att säga och man märker ju att dom brinner lika mycket för trummor som en själv gör, ung som gammal verkar inte spela nån roll. Det är peppande! fasen vad man hoppas att man kan vara frisk så man kan fortsätta spela hela livet och jobba som trummis, kan omöjligt finnas nåt bättre än att ha sin passion som jobb.

Sen i fredags så repade vi för första gången med ett gäng vi dragit ihop här som alla tycker om 80-90 tals hårdrock så vi ska prova köra lite covers och ut och spela lite. Lät alldeles för bra för att vara första repet så det här ser man verkligen fram emot, satans grym sångare! en kille från sverige som börjat på skolan nu..Kan nog säga redan efter ett rep att det är den bästa sångaren jag nånsin spelat med faktiskt. Sen är det bästa polarn Micke på bas också. Vi är så nöjda att vi äntligen hittat våran 80´s singer;)

Igår var det halloween också, hela hollywood var i kaos...sjukt mycket folk i farten, kan nog omöjligt bli värre än så här=) alla var utklädda och igår så drog vi ner till santa monica boulevard och joinade en halloween karneval/parad, för att kika lite på alla utklädda, man fick se allt och lite till...läste nånstans om att det var en halv miljon folk där! usch va less man var på folk och trängsel efter ett tag, tog aldrig slut heller...vi gick från 8.30 till 03.00 inatt, utan alkohol eller mat så man var lagomt nöjd, kan nog påstå att det var den sämsta utekvällen man haft här=) men men kul att se allt utklätt folk iaf. Har inte fått nå foton ifrån kvällen än men man kan kika på förra årets folk här: http://www.weho.org/index.cfm/fuseaction/detail/navid/339/cid/6032/ lär väl komma ifrån årets också så småningom.

Nu måste jag vila lite innan man ska iväg på skolan och träna lite inför midterms. Usch trött man är efter långpromenaden igår natt, jag tror vi gick säkert 2mil iaf.

Gonattt

RSS 2.0