Söndag

Fan jag tycker om söndagar i LA, hemma har jag alltid hatat söndagar sen barnsben...jag och Ante hade alltid svintråkigt på dom där gråa trista söndagarna när man bara gruvade sig för skolan på måndan:) haha men här kan man faktiskt hitta på roliga grejer att göra.

Idag har jag och Jennifer varit i Long Beach och faktiskt simmat i havet, det var jävligt skönt! och varmt så inåt helvete i luften, 31grader idag! (förmodligen det varmaste jag nånsin upplevt) och imorrn ska det bli 35!!! hur i helvete ska det gå, je må ta ta långkalsångan.


Har haft en grym andra vecka på skolan, har spelat minst 5h timmar varje dag och övat på skolgrejor och även massa låtar med bandet Joe and the jungle som jag spelade med nu i fredags...hade en riktigt bra dag i fredags förresten, gjorde min första LPW (Live Playing workshop) i typ aulan på skolan då jag hade övat in en metal låt med lite dubbelkaggar och grind och grejer, sen ropar dom upp en på scen tillsammans med andra medmusikanter som man kanske aldrig ens sett förut eller spelat med osså räknar man in och kör låten, sen kollar lärararna på massa grejer...själva spelandet, kommunikationen, hur förberedd man är osså blir man betygsatt på det. Jag fick 96% och trumläraren sa "wow! i have nothing to say, that was amazing...you´re the best drummer so far today" så jag är rätt nöjd med det:)


Senare på kvällen spelade jag och micke med Joe and the jungle på ett litet jäkla ställe till en dansande publik som tyckte om musiken, tyvärr gör jag inte alls det och får inte ut nånting av den men det var iaf ett gig och ett jävligt roligt band, Joe och Brian är helt störda, hänger man med dom känns det som man är med i en film och man kan fan säga eller göra precis vad som helst, behöver inte tänka på att uppföra sig som folk (vilket jag brukar ha lite svårt med ibland) så det blir nog några till gig med dom, iaf nästa på sunset strip den sista april.

Nej det är så jävla skönt ute, fan fortfarande 30 grader ute nu och en fin solnedgång så det blir nog en liten kvällspromenad.

Har för övrigt drömt björndrömmar inatt igen...dock första sen jag kom till LA, drömde att jag såg en björn ifrån vardagsrums fönstret i skärvången och han såg mig och flippade ur och skulle försöka bryta sig in i huset och jag var såklart ensam hemma så jag sprang upphetsad till pappas vapenskåp och letade efter rätt böörs..je må ta 6,5:an för det lär väl va det enda som biit på bjänn...nehe inge skott hejm.. pappa då! så je fick ta 22:an...helvete de henn koom aldrig ti och gå de, fick skjuta typ 20 skott mellan ögona på bjänn men icke dog han, han blev tokigare och lyckades bryta sig in i huset och sen vaknade ja, jävla tur det var en dröm! Tills nästa dröm, pappa se till att du har lagt fram skåtta te börsa!

OUT!


Första skolveckan är över!

Ja jävlarns, denna vecka har jag förmodligen lärt mig mer än vad jag gjorde på de tre åren på gymnasiet och musiklinjen. Grymma lärare! man sitter antingen å ryser eller skrattar när dom spelar..
Schemat ser helt perfekt ut, börjar kl 10 varje dag och går aldrig längre än till 16.00 och har inga lektioner på fredagar.
Låter kanske slappt men grejen är det att på varje lektion, hittils iaf så har man fått nånting man ska öva på så det är knappt att det finns tid att öva på annat än skolgrejer, så det blir väldigt fokuserad övningstid. Man övar innan skolan och efter skolan, och lärarna KRÄVER att man övar minst 3h utöver lekionstid per dag.
Känslan av att klockan ringer 7.30 på morgonen och man går till skolan för att öva och veta att hela dagen kommer vara tillägnad till musik klår det mesta..det är LYCKA för mig.

Man har nästan en lärare för varje ämne och vi är cirka 10-15 trummisar i min klass...ibland har man varsitt trumset och alla spelar samtidigt, ibland blir man upptagen och får spela inför hela klassen och blir sedan analyserad och får höra vad man gjorde rätt eller fel. Ibland sitter man vid skolbänkar (som består av en enda stor övningsplatta) och spelar till noter samtidigt som alla andra, ibland sitter vi vid datorer och lär oss programmera backingtracks mm..
Lärarna är sjukt petiga med allting, dom kollar på alltifrån hur man sitter till vilken vinkel man håller stockarna och till själva anslaget, detta blir man sedan betygsatt efter...Det är ju helt sjuuuuukt! och sen tjatar dom hela tiden om hur viktigt det är att lära sig alla dessa delar om du ska kunna jobba som musiker. Att det ens finns en sån här skola alltså:)

Har även haft min första privatlektion och den var helt magisk! efter 5min levererar han och presenterar ett sånt jävla bra koncept för en så man blir helt tagen, precis vad man var ute efter...behövde inte ens säga ett ord om vad jag var ute efter, PANG bara så ligger det mitt framför en:)

Nästa fredag har jag signat upp mig för att spela en metal låt med "As i lay dying" på något som heter Live Playing Workshops i stora konsertsalen, det går till som så att man signar upp sig för en låt en vecka i förväg och tränar på den själv...Sen går man väl förberedd till lektionen och får kliva upp på scenen med kanske helt okända elever som också tränat på egen hand, sen framför man låten och blir betygsatt på allt möjligt. Så nästa fredag blir det fan lite blastbeats och dubbelkaggar man blir betygsatt på, förjävla coolt!!  ÄLSKAR DENNA SKOLA:)

På torsdagen kom Scott Henderson trio och spelade på skolan, det var bland det bästa man nånsin sett faktiskt.
En slags jazz-bluesig fusion med den sjukaste gitarristen man kan tänka sig. Fränt att dom tar hit så stora namn bara för oss elever! Nästa vecka blir det drumclinic med Kenny Aranoff, också ett stort namn dock ingen som jag nånsin lyssnat på, men det blir säkerligen grymt.

FÖRSTA GIGET I LA COMING UP!
Igår repade jag och en annan svensk basist (Micke) med några riktigt sköna killar härifrån och New York eftersom vi ska spela några gig med dom, första blir nästa fredag på Kibitz Room tror jag det hette, ligger i  west hollywood om jag fattade det rätt. Det blir nog jävligt kul! Typ skitig rock, kanske nån Foo Fighters cover också. Kul att det börjar hända lite saker. Förhoppningsvis blir det ett gig på legendariska Rainbow på sunset strip också.

Men nu jävlar är det helg!

Mr vingel-gitarrist


Nån som va järalöus på venice beach


Santa monica västöver


Martin och Magnus i Santa monica


Vill fortfarande inte åka hem:)

...fast man drömmer om snö och fjäll ibland:(

Ja jävlar, vart börjar man!? dessa veckor har varit de bästa i mitt liv hittils.
Har varit på diverse äventyr tillsammans med de 4 svenskarna Magnus, Martin, Micke och Ami.

Första gången vi var ner till Santa monica träffade vi ett äkta original på bussen som hette K-Man:) han var trevlig och ville visa oss runt Santa monica, vi blev helt tagna över hur vackert det är! sandstrand, hav och tjejer i bikini på inlines så långt man kan se. När vi kollat in det tyckte han  "are u guys ready for the weird stuff? let´s go to Venice" så då gick vi längs stranden till venice och det är typ det sjukaste stället jag förmodligen nånsin varit på iaf. Dom har en flera kilometer lång knark-hippie-marknadsgata, när man kommer hem till sverige kommer man fan inte bli brydd för nånting för här man fått sett allt och lite till tror jag...alla möjliga kulturer finns här och man får inte va skvätt´n som pappa skulle ha sagt. Vi stannade iaf till på en restaurang där och drack öl och jag hade absolut en av de roligaste utekvällarna jag varit med om, den kommer man aldrig glömma! vi hamnade med ett helskönt gäng som K-Man klämde sig in i:)


Igår kväll hade man en riktigt häftig kväll också, hängde med Caleb (deathmetal dude från LA) och hans gäng och gick och såg Children of Bodom och Lamb of God på Palladium i Hollywood, mäktigt!!!!! grym ljusshow och mäktigt med en nästan fullsatt Palladium som jag tror tar 4000pers! ett jävla ös, inga av banden är några favoriter till mig men Lamb of God är grymt stora här i USA så jag tänkte att det kunde vara coolt att se dom and yes it was!
Sen drog vi ut till Sunset strip och legendariska rockklubben Rainbow där folk som John Lennon, Jim Morrison, Led Zeppelin, Mötley crye och Guns n roses har hållt till mycket. Lite fränt att va där själv! Blev extra glad när man fick hälsa på The Haunted snubbarna, ett thrashband från göteborg som var där och efterfestade efter att ha spelat på keyclub samma kväll på Sunset strip (men som jag skippade att gå på)

Idag har man bara slappat och gjort iordning lite inför morgondagen då en 21 årig trummis från Malaysia kommer att flytta in i mitt rum, han kommer även gå i samma klass som mig.. that´s goooood news!!!! billigare hyra, ett steg i rätt riktning ekonomiskt sätt iaf!

Vad har man gjort mer då?....hjärnan har förmodligen blivit helt overloaded av all ny konstig kultur så varannan dag ungefär har man varit världens klantigaste person, så det är fan inte mycket man lyckats med men kul har man haft!!
Jo Tobias en gammal klasskompis har varit här i några dagar, men man inser att det är svårt att uppleva LA på typ 3dar, känns som man skulle behöva minst ett år. 

Har varit på orientation på skolan också för att typ få träffa alla nya och få lite material och info mm..peppande som satan!! har fått sett lite lärare spela bl.a och jag måste säga att jag är impad!!! det här verkar ju vara världens bästa skola alltså! och nu på måndag drar det äntligen igång...skönt med lite rutiner igen.

Veckans citat av mig: "hello guys, do you know some good outplaces?" sa jag till några tjejer vi sprang förbi när vi var ute och gjorde hollywood osäkert, fick inget vettigt svar av dom:)


RSS 2.0